Posted By Alexa Brianna Posted On

Voors en tegens van de 8 meest populaire anticonceptiemethoden

Inhoud

Een eerlijk artikel over preventie. Je kunt het zelf lezen, of je kunt een link geven naar je vrouw, vriendin of vriendin van je vrouw – afhankelijk van wie van hen het risico loopt zwanger te raken van jou.

Opgelet, vraag: wat is de Pearl-index? Rechtsaf. Dit is een teleurstellende index die laat zien hoeveel vrouwen op de honderd die de gekozen remedie gedurende een jaar gebruiken, uiteindelijk zwanger zullen worden. Hoe lager het is, hoe beter de remedie. Voor condooms is deze index bijvoorbeeld maximaal 12, wat best veel is..

We hebben gegevens over de Pearl-index in een tabel verzameld en de andere voor- en nadelen van alle bekende anticonceptiva (zowel mannelijk als vrouwelijk) gedetailleerd beschreven.

1. Condooms

voors

Ze beschermen beter dan al het andere tegen infecties. Efficiëntie – 85-90% (minder alleen voor mycoplasmose en herpes).

Veilig, zelfs onverschillig voor de gezondheid, als u niet allergisch bent voor latex.

Minus

Ze moeten worden gekocht, in je zak worden bewaard en op tijd worden aangetrokken (volgens de studie van Sanders-Graham-Crosby heeft 50% van de dames deze vaardigheid niet: ze kleden hun partner in bescherming na het begin van de act).

Er is niets toe te voegen aan wat er is gezegd. Misschien een beetje streken. Wetenschappelijk gezien moet je om de indrukwekkende 95% effectiviteit van een condoom te bereiken:

inspecteer de condoomverpakking op beschadigingen;
doe het aan, niet binnenstebuiten en op een penis in erectie, tot het einde (gelegd worden, Beavis, we zeiden “einde”!);

laat altijd een mondstuk achter om sperma te verzamelen (u zult verrast zijn, maar dit verhoogt op de een of andere manier de effectiviteit van de latexvriend);

gebruik uitsluitend glijmiddelen op waterbasis (laat de boter over aan de helden van Tango in Parijs).

2. Barrière-anticonceptie

Op onze redactie, vol hypocrieten, of zelfs oud-gelovigen, was er geen persoon die gemakkelijk alle woorden kon opschrijven van de expert op het gebied van vrouwelijke anticonceptie Tatyana Kaznacheeva, Ph.D., universitair hoofddocent van de afdeling Reproductieve geneeskunde en chirurgie , FPDO MGMSU. Waarschuw daarom uw vrouw: het is beter om informatie over kaarsen en sponzen niet te halen uit de site van een mannenblad of zelfs van een vrouwensite, maar uit een gesprek met een persoonlijke gynaecoloog. Toch hebben we iets geleerd.

Het pessarium en het vrouwencondoom hebben volgens Tatiana geen wortel geschoten in ons land, ondanks het feit dat “dit zeldzame condoom door zijn grotere oppervlak meer bescherming kan bieden tegen soa’s dan het mannelijke”. Welnu, wat betreft zaaddodende middelen (crèmes, vaginale tabletten en zetpillen), hun enige voordeel is hun beschikbaarheid..

Nadelen minstens drie:

spermiciden kunnen irritatie en allergieën veroorzaken, niet alleen voor haar, maar ook voor jou;

ze zijn zo ondoeltreffend dat het gebruik van jonge anemonen helemaal niet wordt aanbevolen vanwege frequente misbaksels;

u moet de meeste fondsen 20-30 minuten voor de handeling invoeren en bij elke volgende verlengen, en dit is niet altijd handig.

3. Vasectomie

Deze methode met stretch kan ook als een barrièremethode worden aangemerkt, maar het zijn geen schuimtabletten en latex die een obstakel vormen voor het sperma, maar je zaadleider, die (operatief) wordt verbonden. De vasectomie heeft geen invloed op het aantal zaadcellen, wat alleen maar gewaardeerd kan worden door liefhebbers van het aantal zaadcellen.

voors

Bijna honderd procent efficiëntie.

Anticonceptie is altijd bij u, u hoeft geen nieuwe firmware te downloaden en over het algemeen te zorgen voor het onderhoud ervan.

Minpuntjes

Een vasectomie is alleen goed als u al kinderen heeft gehad. Omdat meer misschien niet werkt, aangezien reconstructieve chirurgie een procedure is die meerdere orden van grootte ingewikkelder is dan het basale knopen. Het resultaat is onvoorspelbaar. Het komt vaak voor dat het helemaal niet mogelijk is..

4. Vrouwelijke sterilisatie

voors

Bijna honderd procent efficiëntie.

Een operatie voor het leven.

Minpuntjes

Het is wettelijk geregeld en zelfs in ons liberale (ha-ha) land is het verboden voor niet-vruchtbare vrouwen onder de 35 jaar.

Echte operatie – met voorbereiding, ziekenhuisopname, anesthesie.

Voorwaardelijk onomkeerbaar. Reconstructieve chirurgie is mogelijk, maar de voorbehouden zijn donker.

Er is echter een methode van omkeerbare sterilisatie, wanneer spiraalvormige apparaten in de opening van de eileiders worden ingebracht, waardoor het onmogelijk wordt om het ei en het sperma te ontmoeten. Maar deze methode is in ons land wijdverbreid, op zijn zachtst gezegd, niet overal..

5. COC-tabletten

voors

Weinig bijwerkingen. Met een constante inname gedurende twee jaar of langer, verkleinen ze de kans op het ontwikkelen van verschillende vrouwelijke ziekten. Er worden geen nieuwe toegevoegd.

Lange geschiedenis van observatie en kwaliteitscontrole: tablets worden al 50 jaar in de beschaafde wereld gebruikt.

Minpuntjes

Ze hebben dagelijkse inname nodig cialis generic en als gevolg daarvan de aanwezigheid van een bepaalde hoeveelheid grijze stof in het hoofd van de vrouw. Als het regime wordt geschonden, verliezen COC’s hun effectiviteit..

Ze lenen zich niet voor harde mannelijke controle: het is onmogelijk om aan het soort pillen te begrijpen wat uw vrouw drinkt – voorbehoedsmiddelen of glycine, wat betekent dat misleiding en intriges waarschijnlijk zijn (nou ja, plotseling).

Bepaalde categorieën vrouwen, bijvoorbeeld rokende vrouwen boven de dertig, kunnen gecontra-indiceerd zijn vanwege het verhoogde risico op bijwerkingen. Tot diepe veneuze trombose en longembolie.

Slechte reputatie: als uw vrouw heeft besloten dat ze niet “op hormonen zal zitten”, dan is het logischerwijs onmogelijk om haar te overtuigen. Bovendien treden bijwerkingen zoals gewichtstoename en hoofdpijn zelfs op bij de modernste pillen. Toegegeven, veel minder vaak dan bij “klassieke” medicijnen.

Als het vooroordeel van uw vrouw alleen van toepassing is op de formulering van gecombineerde anticonceptiva, kunt u haar een huidpleister of vaginale ring aanbieden. U hoeft niet eens schaamteloos te liegen dat deze fondsen zachter en minder hormonaal zijn. Dit is vaak het geval. Oh ja, er zijn nog steeds minidrankjes! Deze bevatten helemaal geen oestrogeen en bovendien zijn ze puur visueel onschadelijk – vanwege hun grootte.

Gecombineerd educatief programma voor anticonceptie voor mannen

Irina Makarova Gynaecoloog, Ph.D., medisch adviseur, MSDPharmaceuticals LLC.

KOKEN. Tabletten die de vrouwelijke hormonen oestrogeen en progesteron bevatten, moeten gedurende drie weken dagelijks worden ingenomen, daarna wordt een pauze van een week genomen waarin de menstruatie voorbijgaat. Het belangrijkste werkingsmechanisme is het onderdrukken van de rijping van het ei. Er zijn pillen die geen oestrogeen bevatten, ze bevatten analogen van progesteron (een van de vrouwelijke hormonen) en zijn even betrouwbaar als de combinatiepillen. Dergelijke geneesmiddelen kunnen worden aanbevolen voor vrouwen die borstvoeding geven of voor degenen voor wie oestrogenen gecontra-indiceerd zijn. De tabletten zijn vaak verpakt in een blister met een afbeelding van bloemen, maar dat is niet nodig. Ziet eruit als elke andere kleine pil.

Patch. Het bevat ook analogen van twee vrouwelijke geslachtshormonen. Een pleister van 4,5 bij 4,5 cm wordt door een vrouw zelf verlijmd op een schone, droge bodem, dat wil zeggen, vergeef me, huid. Het werkingsmechanisme is om de ovulatie te onderdrukken. Kleur – beige, bladdert niet vanzelf af.

Flexibele vaginale ring. Georganiseerd volgens het principe van een meerlagig membraan. Geeft continu de minimale (vanwege lokalisatie mogen het geen grote) doses oestrogeen en progestageen zijn, die via het slijmvlies in het bloed worden opgenomen, weet je wat. Het kan niet eenvoudiger: een flexibele ring met een diameter van 5,4 cm wordt door een vrouw alleen ingebracht, je weet waar (aan het voorbeeld van een tampon). De locatie van de ring heeft geen invloed op de effectiviteit ervan. De ring blijft drie weken binnen, en het is beter om niet te vergeten deze te verwisselen, zoals een kattenbak. Er zit een week pauze tussen het verwijderen van de oude en het invoeren van de nieuwe. De ring onderdrukt effectief het vrijkomen van het ei.

Trouwens, zoals uit privé-opiniepeilingen blijkt, vinden sommige mensen het echt leuk als de partner van een partner begrijpt waar (dit verlegen eufemisme is nog nooit zo vaak in ons artikel herhaald) er zo’n mooie klank is. Het verbetert zogenaamd de sensaties..

6. Injecties en implantaten

De niet aflatende behoefte om elke dag pillen in te nemen, leidt vaak tot echte zen-raadsels: “Ik vergat ze drie dagen in te nemen. Kan ik nu drie pillen tegelijk slikken? ” Om de eindeloze vragen van eindeloze forumbezoekers niet te beantwoorden, hebben artsen langdurige oplossingen bedacht.

voors

Langdurig effect: 3 maanden voor injecties en tot 5 jaar voor implantaten.

Vereis geen prestaties van zelfdiscipline. Injecties hoeven vrij zelden te gebeuren, wat altijd zal worden herinnerd door de organisator of de secretaris – zij is hier tenslotte ook in geïnteresseerd..

Minpuntjes

Alle procedures zijn invasief en vereisen een bezoek aan de dokter. In theorie kunt u een intramusculaire injectie aan, maar niet met een onderhuidse implantatie.

Het maakt niet uit hoe weinig bijwerkingen moderne medicijnen veroorzaken, in dit geval zijn ze onomkeerbaar: als er een injectie wordt gegeven en er gaat iets mis, dan gaat de hele duur van het medicijn voorbij.