Posted By Alexa Brianna Posted On

Is het kopen of bezitten van Modafinil legaal

bijgewerkt op mei 21, 2020

Modafinil wordt algemeen beschouwd als een van de beste nootropics geld kan kopen. De verhoging van de focus en de verhoging van de productiviteit die het geeft zijn ongeëvenaard, waardoor het een zeer populaire keuze onder studenten, werkende professionals, en inderdaad, iedereen wiens hersenen een boost kunnen gebruiken.

Maar officieel is dit niet waarvoor modafinil moet worden gebruikt. Het is een voorgeschreven behandeling voor narcolepsie en verschillende andere slaapstoornissen.

De vraag is dan, als je het off-label gebruikt voor cognitieve verbetering, is buy modafinil legaal? En, het nemen van het een stap verder, is het legaal voor u om het online te kopen?

INHOUDSOPGAVE

Juridische Status Van Modafinil

Modafinil is een krachtige waakzaamheid bevorderende agent. Het wordt voorgeschreven door artsen om aandoeningen te behandelen zoals narcolepsie, ploegenarbeid slaapstoornis, slaapapneu, en overmatige slaperigheid overdag.

Omdat het een voorschriftdrug is, zo ongeveer overal in de wereld, vanuit een juridisch perspectief, is modafinil een gereguleerde stof.

Hoewel wat dat precies betekent van land tot land zal verschillen, kunt u het in het algemeen als volgt interpreteren: modafinil is legaal om te bezitten, maar illegaal om zonder recept te kopen.

Is Modafinil legaal in de VS

 

  1. Laag potentieel voor misbruik en verslaving
  2. Gebruik als behandeling voor ten minste één medische aandoening in de VS
  3. Beperkte psychologische en fysieke afhankelijkheid als het wordt misbruikt

 

Om modafinil of een Schedule IV stof legaal te kopen in de Verenigde Staten, moet u een doktersrecept hebben waklert 150 mg. Dit doen zonder een is technisch illegaal.

Maar het bezitten van een schema IV-stof is een ander verhaal. Zodra modafinil in uw handen is (hoe het er ook komt), zal niemand het in twijfel trekken, en het zal u niet in juridische problemen brengen.

Legaliteit van Modafinil in andere landen

Net als in de VS is modafinil in elk ander westers land ter wereld een gereguleerde stof. Sommige kleine details kunnen variëren, maar in het algemeen, om legaal modafinil te kopen, hebt u een doktersrecept nodig, terwijl het bezitten ervan niet als een strafbaar feit wordt beschouwd.

Hieronder vindt u een korte uitsplitsing van hoe modafinil wordt bekeken in landen waar off-label gebruik het populairst is.

Brittannië

De regering van het Verenigd Koninkrijk stelt dat modafinil een restricted prescription-only medicatie (POM) is en uitsluitend is goedgekeurd voor de behandeling van narcolepsie. U kunt het legaal kopen bij een lokale apotheek alleen wanneer u het hebt voorgeschreven door een Britse arts.

Echter, het bezitten van een POM is alleen illegaal als de drug wordt vermeld door de UK Misuse of Drugs Act 1971. Modafinil (meestal gevonden in het Verenigd Koninkrijk onder de merknaam Provigil) is er momenteel niet. Het bezit ervan is dus niet in strijd met de wet.

Canada

De regering van Canada heeft modafinil op haar voorschriftdrug lijst (die schema F enkele jaren geleden vervangen). Alle stoffen op die lijst zijn legaal om te bezitten, maar een recept nodig om te kopen.

Dat gezegd hebbende, modafinil wordt niet aangewezen door de Controlled Drugs and Substances Act, wat betekent dat het bezitten ervan geen misdaad is. Zodra je het koopt en het in je bezit is, zul je geen problemen meer tegenkomen.

De merknamen van modafinil het vaakst gezien in Canada zijn Provigil en Alertec.

Australië

Volgens Australië ' s Drug scheduling systeem, modafinil is geclassificeerd als Schema 4. Alle geneesmiddelen van die categorie zijn legaal, maar vereisen een doktersrecept om te kopen. Ze zijn echter niet illegaal om te bezitten zonder een.

Het importeren van modafinil naar Australië (waar het onder de merknaam Modavigil wordt verkocht) is ook niet illegaal. Het komt niet voor in de Importrichtlijnen van de Therapeutic Goods Act (TGA) of op de lijst van gereguleerde stoffen van het Office Of Drug Control.

Voor meer informatie, zie dit artikel over het kopen van modafinil in Nederland.

Duitsland

Net als alle hierboven genoemde landen, als u modafinil in Duitsland wilt kopen, moet u eerst een doktersrecept krijgen. Zodra u het bezit, echter, modafinil (meestal verkocht aan Duitsers onder de merknaam Vigil) is legaal om te bezitten. Beschouwd als een straatdrug is het niet.

Met andere woorden, u zult niet gearresteerd worden of problemen tegenkomen voor het bezit van modafinil (voor persoonlijk gebruik), zelfs als u geen recept heeft.

Aankoop Online Modafinil online drogisterij

Bijna niemand die modafinil als nootropic gebruikt heeft een recept voor het. Hoe krijgen ze het zonder een? Op het internet.

Hoewel het technisch illegaal is om dit te doen, ongeacht waar u woont, zult u niet in de problemen komen als u modafinil online kopen.

In de overgrote meerderheid van de gevallen, uw bestelling zal gewoon bries door de grens.

In elk land inspecteert de douane, maar een klein percentage van de Colli. Met het aantal zendingen dat elke dag aankomt, is iets anders dan steekproeven niet realistisch.

Dus, wat als je een van de ongelukkigen bent? Wat gebeurt er als, ondanks de discrete verpakking (wat alle goede Modafinil-verkopers zullen doen), uw bestelling wordt gemarkeerd voor inspectie? Een van twee dingen.

Legaal, na het ontdekken van modafinil, grensdiensten moet u vragen om uw recept te presenteren. Maar dit gebeurt vaak niet. Modafinil is geen illegale stof en de douane hebben meestal grotere vis te bakken dan zorgen te maken over uw gebruik van nootropics.

Indien de douane toch een bewijs van een voorschrift aanvraagt, zal zij dit per brief doen. . Hier is hoe een Modafinil douanebrief eruit ziet in de VS.

Als je zo ' n brief krijgt, negeer hem dan gewoon. Je zit niet in de problemen. Niemand zal je arresteren. Iedereen kan alles naar iedereen sturen. Als het sturen van een beetje modafinil naar een persoon alles is wat nodig is om ze in juridische problemen te krijgen, zouden er een heleboel mensen met Gerechtelijke data.

Als na een tijdje (meestal ongeveer 30 dagen na het verzenden van de brief) de douane niets meer van u hoort, vernietigen ze de Modafinil die ze vonden en gaan ze verder.

Hoewel dat niet klinkt als een geweldig resultaat, is er goed nieuws. Zolang u een gerenommeerde leverancier van modafinil gebruikt, zullen zij uw bestelling gratis opnieuw verzenden (of, als u dat liever hebt, uw geld terugbetalen).). Voor online verkopers, de oneven douane Modafinil inbeslagname is onderdeel van zakendoen.

Het bovenstaande is hoe mensen wereldwijd hun modafinil online krijgen, ondanks dat het technisch illegaal is.

Samenvatting

Is modafinil legaal? Als je vraagt over het bezitten van het, ja. Als je vraagt om het te kopen, ja, maar alleen als je een doktersrecept hebt.

Hoe zit het met het krijgen van het op het internet? Volgens het boekje moet je ook een recept hebben. Maar, je zult niet in de problemen zonder een.

De realiteit is dat iedereen modafinil online koopt zonder ooit met een arts te praten. Het is goedkoop, handig en de makkelijkste manier voor u om te genieten van alle off-label voordelen die deze krachtige cognitieve versterker biedt.