Posted By Alexa Brianna Posted On

Gelukkig apart. De regels voor een goede en mooie scheiding

Inhoud

Hoe goed en mooi te scheiden – zodat mensen, kijkend naar je onberispelijke scheiding, huilen van vreugde.

Iedereen weet dat meisjes meestal willen trouwen. Er wordt veel minder aandacht besteed aan het feit dat ze meestal ook veel energieker uit het ‘huwelijk’ willen dan ons geslacht: van de vier echtscheidingen worden er drie ingeleid door echtgenotes. Blijkbaar is dit wat vrouwen in de familie zeggen: de initiatiefnemers zijn van huwelijksvernieuwingen. We zullen in dit opzicht conservatiever zijn: we verlaten de staat van het huwelijk net zo langzaam en onzeker als we ooit afscheid namen van een vrijgezellenleven.

Een ander ding is interessanter: waarom verdragen vrouwen over het algemeen een scheiding gemakkelijker dan wij? Er zijn veel interessante statistieken over dit onderwerp: we hebben een zelfverzekerde voorsprong in bijna alle landen van de wereld, zowel wat betreft zelfmoorden als depressies die optreden na de vernietiging van een huwelijk. Dit is wat de grondlegger van de humanistische psychologie, Abraham Maslow, hierover zegt: “Een man ziet echtscheiding onbewust als een verlies: zijn vrouw wordt hem ontnomen. Een vrouw daarentegen voelt echtscheiding als bevrijding, ook al is dat niet gewenst..

En wat je ook mag zeggen, bij een gemiddelde scheiding verliest een Russische man altijd. Volgens Roskomstat blijven de kinderen in 94% van de gevallen bij de moeder en betaalt hij alimentatie, waardoor hij de kinderen vaak niet regelmatig kan ontmoeten. Het gezamenlijk verworven vermogen, dat bij echtscheiding in tweeën wordt gedeeld, profiteerde in de overgrote meerderheid van de gevallen van hen. Hij zal ongeveer drie jaar later hertrouwen dan zijn ex-vrouw. In twee van de drie gevallen, een jaar na de scheiding, zal hij er spijt van krijgen en nadenken over de mogelijkheid om zijn vrouw terug te sturen..

Ga helemaal niet scheiden.

Niettemin worden zes van de tien huwelijken verbroken, en als je stadsbewoners neemt, dan alle zeven. Het is dus beter om van tevoren voorbereid te zijn.

Een scheiding is immers ook perfect te regelen..

Echtscheiding begint met een huwelijk

Als u een rijk persoon bent of van plan bent om zo te worden, raadt de senior partner van het Lex Collegium, Alexander Zheleznikov u aan om het huwelijkscontract niet te verwaarlozen, wat in de toekomst uw moeilijke scheidingstijd aanzienlijk kan opfleuren.

“U moet begrijpen dat, in tegenstelling tot de Verenigde Staten, in Rusland alleen de financiële en vermogensverplichtingen van de echtgenoten een huwelijkscontract kunnen worden aangegaan. Dat wil zeggen, nee “Als ze me bedriegt, dan heb ik het recht om haar het huis uit te zetten in een paar pantoffels”.

Aan de andere kant kan een huwelijkscontract een schild worden voor een man in de strijd tegen wetgeving die buitengewoon loyaal is aan een vrouw. Alle eigendommen die u tijdens het huwelijk hebt verworven, worden bijvoorbeeld als normaal beschouwd, maar als het contract bepaalt dat de vrouw zich ertoe verbindt geen aanspraken te maken op uw bedrijf of, bijvoorbeeld, onroerend goed dat u uit het huwelijk verwerft, zal het voor haar moeilijk zijn om haar uit te dagen. verplichting later. Ook kunt u in het huwelijkscontract de hoogte en vorm van alimentatie voor toekomstige kinderen invoeren. Vergeet immers niet dat het standaardtarief van 25% van het inkomen per kind ongeacht de hoogte van het inkomen in rekening wordt gebracht en dat het voor rijke vaders erg moeilijk is om later voor de rechtbank te bewijzen dat het kind een paar miljoen jaar zal moeten leven om al die luiers te verslijten die voor een kwart van papa’s olievoorraaddividend kunnen worden gekocht.

Nu zuigen veel rijke vaders kinderen bij hun moeder, niet alleen om de kinderachtigheid te bevorderen, maar omdat het kind vaak een hefboom wordt om het bedrijf van de vader weg te draaien. Als in het huwelijkscontract vooraf een redelijk bedrag aan betalingen voor het kind in geval van echtscheiding is bepaald, keurt de rechtbank dit gewoonlijk goed “.

Waarom gaan mensen scheiden??

Twee jaar geleden hield het All-Russian Public Opinion Research Centre een opiniepeiling. De bevolking werd gevraagd: “Wat zijn volgens u de belangrijkste redenen voor scheiding nu?” En de bevolking antwoordde:

We vroegen gezinsadviseur Alexei Sivov, een psychotherapeut bij het Sense and Sensibility Center for Consulting Services, om commentaar op deze cijfers. Het bleek dat de bevolking waanvoorstellingen heeft.

“De percentages zijn niet erg realistisch. Misschien is er in plaats daarvan alleen alcoholisme, wat voor Rusland echt een demografische plaag is. “De verzwakking van de waarde van het gezin voor de huidige generatie” is niet de reden, maar eerder de achtergrond waartegen de gebeurtenissen plaatsvinden. Relaties aan de zijkant zijn meestal geen oorzaak van het uiteenvallen van een huwelijk, maar een symptoom. Het huwelijk zelf eindigt stilletjes en onmerkbaar eerder, met de volledige afwezigheid van weerstand van beide partijen, en geliefden en minnaressen verschijnen aan de horizon als gevolg van deze trieste gebeurtenis. Materiële problemen helpen, paradoxaal genoeg, vaak echtgenoten om zich te verzamelen en te leren samenwerken. Maar “verveling en psychologische onverenigbaarheid” moeten gecombineerd worden tot één reden en het op de eerste plaats plaatsen, omdat het meestal het onvermogen en de onwil om samen te leven is dat twee mensen tot een pauze leidt. “.

Controleer of een scheiding uw huwelijk bedreigt

Met de hulp van Alexey Sivov hebben we een lijst samengesteld met bedreigende telefoontjes die erop kunnen wijzen dat uw gezin zich in de zone van echtscheidingsrisico bevindt..

Een van jullie heeft zijn echtgenoot de afgelopen vijf jaar bedrogen, en de ander weet ervan.

U en uw vrouw praten meestal over kinderen en / of huisdieren..

Je hebt minder dan één keer per week seks (voor stellen ouder dan 35, minder dan twee keer per maand).

Een maand of langer sinds je niet meer hebt gekust (slaan op de wang en kussen tijdens seks tellen niet mee).

Zowel u als uw vrouw hebben een woonruimte bij een scheiding.

In gerechtelijke dossiers heeft u soms wat “huiselijk geweld” wordt genoemd..

Je lacht zelden als je naar elkaar kijkt..

U kunt een week op zakenreis zijn zonder uw vrouw te missen.

U en uw partner zijn geen religieuze mensen.

U heeft één kind of helemaal geen kinderen.

Uw jongste kind is ouder dan zeven jaar.

In principe weet u alles wat uw vrouw bij elke gelegenheid kan zeggen, en u kunt haar nauwelijks met iets verrassen..

Jij of haar ouders zijn gescheiden.

Ze is in materieel opzicht niet echt van jou afhankelijk, en jij bent ook niet van haar afhankelijk..

“Echtscheiding wordt beschouwd als een extreme maatregel die met alle middelen moet worden vermeden”, zegt Alexey Sivov. – Maar er zijn situaties waarin echtscheiding gunstig is voor beide partijen. Bijvoorbeeld wanneer de echtgenoten, die de frisheid van hun gevoelens hadden verloren, er niet in slaagden elkaars familieleden te worden. Als ze niet gebonden zijn door gemeenschappelijke belangen, geen serieuze verplichtingen of speciale wederzijdse genegenheid, dan kan echtscheiding beiden gelukkiger maken en hen helpen zichzelf succesvoller in het leven te realiseren. Ongeveer de helft van alle echtscheidingen heeft geen ernstige relatieproblemen – voor hen wordt de relatie zelf een probleem, dat ze onbewust als zinloos en deprimerend beschouwen. In dergelijke gevallen zal een goede gezinsadviseur hen niet overtuigen om koste wat het kost het gezin te houden, vooral niet als het huwelijk kort is en het paar geen kinderen heeft. Harmonieus scheiden en tegelijkertijd vrienden blijven is niet minder moeilijke taak dan het onderhouden van een huwelijk. ‘.

Voedingsleer

De normen van het familierecht zijn ontwikkeld in ons land in de USSR, van waaruit hun procentuele link met inkomen vandaan komt. Nu, wanneer de bovenste balk van het mogelijke inkomen van een Rus de ruimte in is gevlogen en het percentage hetzelfde is gebleven, betalen bijzonder gelukkige vaders honderdduizenden dollars per maand voor kefirchiks voor hun erfgenaam. Er zijn echter legitieme manieren om in deze kwestie wat geld te besparen..

een. U kunt altijd bij de rechtbank een verzoek indienen om het bedrag van de uitkeringen voor het kind te verminderen, en als het bedrag van uw inhoudingen meerdere keren hoger is dan het gemiddelde salaris, kan de rechter u halverwege ontmoeten. De precedenten waren.

2. Veel vaker wordt de hoogte van de alimentatie in der minne bepaald door de voormalige echtgenoten, hoewel de minnelijke schikking soms zeer bloederig wordt bereikt. Om de intensiteit van bloedigheid te verminderen, kunt u profiteren van een maas in de wet door uw echtgenoot te informeren dat u haar alleen het leefbare loon maandelijks betaalt en de rest van het geld op de rekening van het kind zet, waartoe hij toegang zal krijgen. pas na zijn meerderheid. Je hebt zo’n recht. Meestal, na alle voor- en nadelen te hebben afgewogen, zijn zorgzame moeders het erover eens dat ze genoegen nemen met kleinere hoeveelheden.

3. Heb meer kinderen. Als men u 25% van uw salaris kost, betaalt u, nadat u honderd nakomelingen heeft gebaard, elk slechts een half procent van uw inkomen. Het maximale bedrag aan alimentatie dat bij u kan worden geïnd is 25% voor één, 33% voor twee kinderen en 50% voor een willekeurig aantal kinderen ouder dan twee..

Maar weet dat deze percentages worden berekend op basis van elk inkomen dat u heeft: bonussen, casinowinsten, een appartement huren, inkomsten uit aandelen, enz..

Het is ook de moeite waard eraan te denken dat een ex-vrouw extra alimentatie van u kan krijgen voor haar eigen onderhoud als zij met ouderschapsverlof is voor een kind jonger dan drie jaar..

10 regels voor echtscheiding

Maak uw wens om te scheiden niet bekend tijdens een ruzie. Zelfs als je het echt vastbesloten hebt, bestaat het risico dat het hele proces net zo dramatisch zal blijven verlopen. Het is echter ook niet nodig om met dit rationalisatievoorstel naar buiten te gaan op een moment dat jullie allebei in een goed humeur zijn. Het zou het beste zijn om een ​​moment van rustige en vermoeide onverschilligheid voor elkaar te kiezen..

Ja, je kunt de goede oude truc gebruiken: “Laten we een paar weken apart leven en kalmeren!” Een paar weken zullen langzaam overgaan in een paar maanden, en er zijn ambachtslieden die tien of meer jaren vasthouden aan deze staat – precies totdat een van de echtgenoten dringend een officiële scheiding nodig heeft in verband met een nieuw huwelijk. Deze slimme methode is natuurlijk niet voor iedereen geschikt, maar voor degenen die dat wel doen, past het perfect (zijn we niet al te in de war?).

Begin geen romances gedurende ten minste de eerste twee of drie maanden nadat u uit elkaar bent gegaan om u voor te bereiden op een scheiding. En als je dat doet, probeer dan niet over deze toekomstige ex te praten.

Een kleine verrassing uit de Russische wetgeving: als uw vrouw binnen een jaar na de scheiding invalide werd of binnen vijf jaar daarna met pensioen ging, bent u verplicht haar voor het leven te onderhouden (als ze echter hertrouwt, wordt u van deze verplichting ontheven) . Dus hoe onverwacht uw afscheid ook verloopt, u ​​moet uw best doen om ervoor te zorgen dat ze niet gehandicapt raakt..

Veel Amerikaanse psychologen verzekeren: tijdens een scheiding kun je geen seks hebben met iemand van wie je gaat scheiden. Dit is de alfa en omega van transatlantische echtscheidingsboeken. Maar Amerikaanse psychologen hebben niet helemaal gelijk. Soms helpt seks om voor beiden het hoofd te bieden aan deze moeilijke periode. Bovendien laat het de vrouw achter met de prettige overtuiging dat je nog steeds van haar houdt. Toevallig hebben de sterren van uw huwelijk een onheilspellende figuur gevormd, en er kan niets aan worden gedaan. Omdat ze in deze overtuiging is, zal ze een beetje minder verlangen voelen om 50% van je lever voor de rechtbank uit te pikken dankzij haar. Aan de andere kant zal seks voorkomen dat je de gewoonte doorbreekt. Over het algemeen moet je hier naar de omstandigheden kijken.

Laat meteen zien dat je de kinderen niet bij haar wegneemt. Hoogstwaarschijnlijk zal het je niet lukken, en hoe meer je bedreigt, hoe meer dierlijke angst voor verlies de moeder zal ervaren en hoe furieuzer ze ze tegen je zal verdedigen. Als je het geluk hebt een persoon met een matige rijkdom te zijn en het materiële aspect van scheiding je niet veel hindert, en het vermogen om vrij met kinderen te communiceren is vooral belangrijk, hoe minder je aandringt op je vaderlijke rechten, hoe meer hiervan. rechten die u uiteindelijk zult hebben. Moeders die niet bang zijn dat papa hun baby gaat fluiten in Nicaragua, beseffen heel snel hoe geweldig het is dat er iemand in de buurt woont die altijd kan worden ontslagen met een schattige baby zonder uurloon. Voor behoorlijk gescheiden ouders is het geschil over wie het kind de vakantie doorbrengt een ernstig overwicht in de richting van “Ik heb de hele afgelopen maand bij hem gezeten”..

Hoe meer advocaten u heeft, hoe professioneler ze zijn, hoe bloediger de verdeling van kinderen en eigendommen zal zijn. Rechtszaken, beroepen en verklaringen zullen zich vermenigvuldigen, de opwinding zal toenemen, en op een mooi moment zult u verbaasd zijn te begrijpen dat u de afgelopen zes maanden voor de rechtbank hebt gevochten om uit te zoeken hoeveel dagen per jaar uw dochter verplicht is een rode gebreide muts die je oudtante haar heeft gegeven, en in welke van de zeven planetaria van de stad heb je het recht om je zoon mee te nemen op de derde donderdag van de tweede maand van elk vijfde kwartaal. Huur alleen een advocaat in als uw echtgenoot er zelf een heeft. Maar probeer haar eerst uit deze gekke stap te praten.

Een gezinsadviseur bezoeken tijdens een moeilijke scheiding is net zo slim als vergaderen in het gezelschap van advocaten. Maar, in tegenstelling tot een advocaat, is een psycholoog geïnteresseerd om u beiden gelukkig te maken, dus met zijn hulp wordt het gemakkelijker voor u om problemen vreedzaam op te lossen..

Vertel kinderen nooit nare dingen over hun moeder, hoe perfect de belichaming van deze nare dingen ze ook is. Ten eerste is dit hun moeder, en op de kleuterschool leren dat je door een monster bent voortgebracht, is een serieuze test. Ten tweede zijn de juryleden erg onder de indruk van de video’s waarin de kinderen vertellen dat ze zeggen: “papa zei – mama is een vieze hoer”.

Maak zelfs vóór de officiële scheiding geld over naar kinderen (naar een speciale rekening of overboeking per post) en bewaar alle bonnen, ook voor de aankoop van kinderkleding, schoolboeken, enz. Anders bestaat het risico om voor de rechtbank te vernemen dat u de afgelopen zes maanden niet alleen geen kinderen hebt grootgebracht, maar hen ook hebt laten onderbreken van brood tot water.

Echtscheiding is een oud iets

Mannen ontvangen soms ook alimentatie bij echtscheiding. Een van de grootste bedragen die de pers bekend werd, is een miljoen dollar die rapper Kevin Federline van Britney Spears ontving voor het besteden van de beste jaren van zijn jeugd aan dit stoute meisje en het baren van haar twee kinderen..

Mensen die nu teenslippers aan pasgetrouwde auto’s binden, hebben meestal geen idee waarom ze het doen. Verhalen over verlaten vrouwen, die zeven paar ijzeren bastschoenen dragen op zoek naar een echtgenoot, worden over het algemeen gezien als waanvoorstellingen. In feite zijn oude schoenen niet voor niets zo gehecht aan huwelijksprocedures. In het voorchristelijke tijdperk gaven de Duitsers schoenen aan verlaten vrouwen, en een vrouw kon alleen een nieuw huwelijk aangaan als hun zolen versleten waren (tot dan werden alle kinderen die bij haar geboren werden beschouwd als de kinderen van haar ex-man). ). En op de nieuwe bruiloft kregen gasten deze lekkende schoenen te zien..

Er is een mening dat het voor moslims het gemakkelijkst is om te scheiden. Zeg gewoon “Talak, talak, talak!” met getuigen, en – shit! – ze is niet langer je vrouw. Volgens de sharia-wetgeving is echtscheiding zelfs een erg duur genoegen. Ondanks het feit dat kinderen worden beschouwd als het eigendom van de vader en op zijn steun bij hem blijven, is de echtgenoot verplicht om een ​​gescheiden vrouw een mehr te geven – een huwelijksgeschenk, een soort bruidsschat. De hoeveelheid mehra kan verschillen, het hangt af van het land waarin het bedrijf plaatsvindt en van de voorwaarden van het huwelijkscontract, dat praktisch verplicht is in de sharia. Maar bijna altijd is dit bedrag voldoende om een ​​vrouw in overvloed te laten leven tot op hoge leeftijd..

Over de hele wereld erkennen alleen katholieken echtscheiding helemaal niet. Alle religies staan ​​mensen om goede redenen toe het oneens te zijn. De orthodoxen hebben bijvoorbeeld momenteel achttien van dergelijke redenen. Onder hen zijn verraad aan een van de echtgenoten, alcoholisme, drugsverslaving, huiselijk geweld, impotentie, seks tussen een man en de vrouwen van zijn zonen, abortus van zijn vrouw zonder toestemming van haar man, weigering om zijn vrouw te onderhouden, de onbekende afwezigheid van een van de echtgenoten, en nog veel meer interessante dingen. Maar het katholicisme beschouwt het huwelijk als een verbintenis die door de goddelijke geest wordt geheiligd en die de eenheid van de Kerk en Christus verpersoonlijkt. Maar katholieken gaan ook scheiden, zegt u. En je zult het mis hebben. Ze gaan niet scheiden, ze annuleren gewoon het huwelijk, dat vervolgens officieel wordt erkend als nooit heeft bestaan..