Posted By Alexa Brianna Posted On

erectiestoornissen

Inhoud

Er wordt aangenomen dat erectiestoornissen het lot zijn van oudere mannen. Maar het komt ook voor dat er problemen op seksueel gebied ontstaan ​​bij jonge mannen en op volwassen leeftijd. In dit geval is het belangrijk om niet verlegen te zijn en erectie pillen tijdig een arts te raadplegen..

Een ziekte genaamd erectiestoornissen – dit is de onmogelijkheid om een ​​erectie te krijgen en te behouden die voldoende is voor geslachtsgemeenschap. Een van de meest voorkomende seksuele stoornissen bij mannen.

Er wordt aangenomen dat erectiestoornissen het lot zijn van oudere mannen. Maar het komt ook voor dat er problemen op seksueel gebied ontstaan ​​bij jonge mannen en op volwassen leeftijd. De meest voorkomende oorzaken zijn overwerk, somatische ziekten en psychische problemen. In dit geval is het belangrijk om niet verlegen te zijn en tijdig een arts te raadplegen..

Er zijn primaire en secundaire erectiestoornissen. Primair (aangeboren) wordt gekenmerkt door het feit dat een man nog nooit van zijn leven geslachtsgemeenschap heeft kunnen hebben. Dit is uiterst zeldzaam. En secundair – de meest voorkomende optie, toen voorlopig in het seksuele leven van een man alles in orde was en pas toen erectieproblemen verschenen.Meestal klagen mannen over een zwakke erectie, waardoor geslachtsgemeenschap niet mogelijk is. Soms is er een erectie die sterk genoeg is, maar wanneer je intimiteit probeert, verdwijnt deze snel..

Wie en hoe wordt geconfronteerd met erectiestoornissen?

Verschillende mechanismen zijn verantwoordelijk voor het verschijnen van een erectie. Ten eerste een reflex-erectie bij het direct aanraken van de penis. Ten tweede, erotische stimuli die werken via de hersenen en het zenuwstelsel. Vervolgens komt de bloedsomloop..

Zoals je weet, bestaat de penis uit twee holle lichamen en een sponsachtig lichaam. Bovendien heeft elk van hen een apart systeem van bloedvaten die niet met elkaar zijn verbonden. Elk lichaam van de penis wordt van bloed voorzien door zijn slagader, en bloed stroomt door individuele aderen Door hun structuur lijkt het lichaam van de penis op een spons – ze bevatten veel kleine gaatjes-lacunes (Latijnse naam – “holtes”). Het is deze structuur die een erectie mogelijk maakt Bij seksuele opwinding zetten de slagaders die bloed naar de holle en sponsachtige lichamen brengen enorm uit. En de aderen waardoor bloed meestal uitmondt, smal nauw. Als gevolg hiervan hoopt zich een aanzienlijke hoeveelheid bloed op in de lacunes van de penis, waardoor spanning en erectie optreden. Deze toestand van de bloedvaten blijft gedurende de hele erectie bestaan. Al die tijd ontvangen de weefsels van de penis, met uitzondering van de huid, geen nieuwe porties bloed en bevinden ze zich in een staat van ischemie. Daarom kan langdurige geslachtsgemeenschap tot bepaalde mannelijke gezondheidsproblemen leiden..

Erectiestoornissen kunnen worden veroorzaakt door fysiologische stoornissen – dan hebben we het over organische vorm van de ziekte.

De redenen voor de organische vorm van erectiestoornissen:

  • Endocriene aandoeningen (hypogonadisme, hypofysetumor, enz.).
  • Bijwerkingen van medicamenteuze therapie.
  • Lokale veranderingen in penisweefsel.
  • Neurologische aandoeningen (epilepsie, ziekte van Parkinson, multiple sclerose, trauma en chirurgie van de hersenen en het ruggenmerg, het bekken en het perineum).
  • Ziekten van het cardiovasculaire systeem (hypertensie, atherosclerose), bloeduitstroomstoornissen.
  • Suikerziekte.
  • Chronische prostatitis.

endocriene oorzaken van erectiestoornissen voornamelijk hypogonadisme – onvoldoende activiteit van de geslachtsklieren en hun lage productie van het mannelijke hormoon testosteron. Naast erectiestoornissen wordt een man geconfronteerd met andere tekenen van lage testosteronniveaus: een verandering in het timbre van de stem naar een hogere stem, een vertraging of stopzetting van de haargroei op het gezicht en lichaam, vetafzetting op de borst, dijen, billen. Maar dergelijke voor de hand liggende veranderingen treden al op bij ernstige aandoeningen van het hormonale systeem, het is beter om eerder een arts te raadplegen.

Een andere mogelijke oorzaak van erectieproblemen kan een hypofysetumor zijn. Het is een van de belangrijkste endocriene klieren in het menselijk lichaam, gelegen in de hersenen. Als de hypofyse een hormoon genaamd prolactine in het lichaam van een man afscheidt, zullen er aanhoudende erectiestoornissen optreden. Om een ​​hypofysetumor te diagnosticeren, wordt een computertomografie van de hersenen uitgevoerd. En, zoals bij alle endocriene stoornissen, wordt de hormonale status in het algemeen onderzocht..

Bijwerkingen van medicamenteuze therapie manifesteert zich in het nadelige effect van bepaalde medicijnen op een erectie. Dergelijke medicijnen worden meestal alleen voorgeschreven voor ernstige ziekten (prostaatkanker), als het gaat om iemands leven. Ook verzwakken alle stoffen met een deprimerend effect op de hersenschors, inclusief alcohol, verdovende middelen, de erectie. Ondanks het feit dat een kortetermijneffect het tegenovergestelde kan laten zien, loopt een man bij langdurig en veelvuldig gebruik van dergelijke middelen een groot risico op het krijgen van erectieproblemen..

Er zijn andere medicijnen die een negatief effect hebben op de erectie, waaronder veel antihistaminica. Deze actie wordt verklaard door de eigenschap om perifere zenuwuiteinden te blokkeren. Daarom wordt het niet aanbevolen om veel van de medicijnen langer dan een bepaalde periode in te nemen..

Lokale verandering in het weefsel van de penis leidt tot verharding van de corpora cavernosa van de penis. In dit geval wordt het dunne en elastische weefsel van de holle lichamen gedeeltelijk of volledig vervangen door grof hard bindweefsel. Ze is niet in staat tot rekken en erectie..

De oorzaak van dergelijke sclerose kan trauma zijn, herhaalde injecties in de penis, eerdere priapisme (pijnlijke en langdurige erectie, niet geassocieerd met seksuele opwinding). Zoals eerder vermeld, krijgen de cellen van de penis tijdens een erectie onvoldoende bloedtoevoer. Daarom leiden vele uren erectie in het geval van priapisme tot gevaarlijke veranderingen in de weefsels van de penis. Overmatig langdurige geslachtsgemeenschap, die meer dan 4 uur duurt, is ook gevaarlijk. Bij ernstige sclerose van het holle weefsel van de penis is de prognose ongunstig. Alleen een penisprothese kan helpen.

Neurologische oorzaken van erectieproblemen – epilepsie, de ziekte van Parkinson, trauma en operaties aan de hersenen en het ruggenmerg, in het bekken en perineum. Meestal zijn het in deze gevallen niet de erectieproblemen die belangrijker zijn, maar een kwestie van iemands leven. Maar tijdens de herstelperiode na operaties kan een scherpe overtreding van de erectie een zeer onaangename gebeurtenis zijn voor een man..

Omdat een erectie direct verband houdt met de bloedsomloop van de penis, kan elke bloeduitstroomstoornissen. Bij onvoldoende arteriële instroom treedt een erectie gedurende lange tijd en langzaam op, deze is zelden van hoge kwaliteit – de penis bevindt zich in een “tussenliggende” positie tussen een rustige toestand en opwinding. De tegenovergestelde reden is ook mogelijk: een te snelle veneuze uitstroom van bloed. In dit geval komt de opwinding snel, een erectie is erg goed, maar deze gaat snel en snel voorbij – het kan niet worden voltooid en soms zelfs beginnen met geslachtsgemeenschap. Dergelijke vaataandoeningen kunnen zich ontwikkelen met endarteritis, atherosclerose van de aorta en grote slagaders, aorta-aneurysma, spataderen en andere problemen van het cardiovasculaire systeem. Mannen die lijden aan hypertensie, atherosclerose en diabetes mellitus lopen een bijzondere risicogroep. Ze hebben vooral vaak erectieproblemen. Zowel vasculaire als neurologische veranderingen hebben invloed op, en vaak ook de gevolgen van het nemen van medicijnen.

Erectiestoornissen kunnen gepaard gaan met chronische prostatitis – de zenuwen die verantwoordelijk zijn voor een erectie gaan rechtstreeks door de prostaatklier. En met de ontwikkeling van het ontstekingsproces erin, worden ze ook beïnvloed. Om het erectievermogen te herstellen, is het noodzakelijk om chronische prostatitis te genezen of op zijn minst een stadium van stabiele remissie te bereiken.

Maak apart onderscheid erectiestoornissen van psychogene oorsprong – en dit is het meest voorkomende type van dit soort overtreding. Problemen op seksueel gebied worden in dit geval uitsluitend veroorzaakt door de psychologische toestand van de man. Depressie, ernstige vermoeidheid, stress, algemene slechte gezondheid, ontevredenheid over zichzelf of een partner, conflictsituaties kunnen erectiestoornissen veroorzaken. Vaak komt een erectie niet voor in gevallen waarin een man de omgeving onvoldoende geschikt acht voor seks (ouderlijk huis, niet-vergrendelde deur naar de kamer, de noodzaak om zo stil mogelijk geslachtsgemeenschap te hebben om kinderen niet wakker te maken, enz.).

Psychologische redenen liggen ten grondslag aan en selectieve erectiestoornissen. Dit is de naam die wordt gegeven aan de onmogelijkheid om geslachtsgemeenschap te hebben met een partner met constant succes met anderen. Simpel gezegd, een man wordt geconfronteerd met de afwezigheid of slechte kwaliteit van een erectie wanneer hij seks heeft met zijn vrouw, maar dergelijke problemen doen zich niet voor bij zijn minnaressen. Zelden, maar er zijn ook tegengestelde situaties..

Een speciale variant van erectiestoornissen is de zogenaamde eerste ontmoeting syndroom. Erectieproblemen doen zich pas voor bij de eerste intimiteit met een partner, in de toekomst is alles in orde. De reden is dat de opwinding van een man zo groot is dat tegen de tijd dat de geslachtsgemeenschap begint, het lichaam hem al beu is – en de erectie verdwijnt. In dit geval is vooral het juiste gedrag van de partner belangrijk..

Psychologische redenen veroorzaken ook erectiestoornissen tijdens geslachtsgemeenschap met een condoom. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is een condoom niet altijd acceptabel – het komt ook voor dat het niet samengaat met een normale erectie bij een man. In de regel is het vrij eenvoudig om hier een oplossing te vinden, u hoeft alleen een andere anticonceptiemethode te kiezen.

Ten slotte kunnen de mentale kenmerken van een man een verslechtering van de situatie veroorzaken. Een onopzettelijke mislukking van seks veroorzaakt intense opwinding voor de volgende intimiteit met een partner. Het resultaat is dat opwinding ook dit keer het succes verstoort. En hier kan de meest negatieve rol worden gespeeld door iemands gedachten over zijn eigen minderwaardigheid. In dit geval is het veel nuttiger om af te leiden van het probleem en het te vergeten. Als de reden vermoeidheid of opwinding was en je slaagt erin om het te verwijderen – de volgende keer zal alles zijn zoals het zou moeten zijn. Een kenmerkend teken van psychologische erectiestoornissen is het behouden van een erectie in de vroege ochtenduren of tijdens de slaap, tijdens masturbatie. Maar op elk ander moment is het uiterlijk en het onderhoud van een erectie problematisch. En alleen de volledige afwezigheid van een erectie stelt ons in staat om over organische redenen te praten..

Hoe weet ik of ik een erectiestoornis heb??

Als een man een of meerdere keren geen geslachtsgemeenschap heeft, betekent dit niet dat we het hebben over erectiestoornissen. Maar als er binnen 3-6 maanden problemen met erectie worden waargenomen, hebben artsen het al over deze overtreding..

Echografie wordt gebruikt om de bloedstroom in het corpus cavernosum van de penis te beoordelen. Hiermee kunt u de hoeveelheid arteriële en veneuze bloedstroom bepalen, tekenen van vasculaire atherosclerose, littekens van erectiel weefsel zien. In het onderzoek wordt een veilige dosis van het hormoon prostaglandine toegediend – het stimuleert een erectie als een natuurlijk analoog. Verder worden met behulp van echografie de bloedvaten van de penis gecontroleerd. De functionele toestand van de zenuwen van de penis wordt uitgevoerd door de bulbocaverneuze reflex te testen. De dokter drukt op het hoofd van de penis – normaal gesproken zou dit een onmiddellijke samentrekking van de anus moeten veroorzaken. Als er een vermoeden bestaat van zenuwbeschadiging of de organische veranderingen ervan bij diabetes mellitus, worden speciale tests uitgevoerd.

Om de gevoeligheid van de zenuwen te beoordelen, wordt ook biothesiometrie van de penis gebruikt – deze methode maakt gebruik van trillingen: een afname van de gevoeligheid ervoor duidt op mogelijke schade aan de zenuw.

Nachtelijke erecties zijn een belangrijk teken van het behoud van erectiele functies. Gemiddeld krijgt een gezonde man ongeveer vijf tot zes keer een erectie tijdens een nachtrust. De volledige afwezigheid van nachtelijke erecties duidt op een probleem met de stroom van zenuwsignalen naar de penis of pathologische veranderingen in het vasculaire systeem.

Waar kan een erectiestoornis toe leiden??

Bij zowel organische als psychogene erectiestoornissen zijn de psychologische gevolgen van stoornissen van groot belang. Voor de mannelijke psychologie is de mogelijkheid van een volwaardig seksleven erg belangrijk, en problemen op dit gebied zijn vaak erg pijnlijk. Om nog maar te zwijgen van het geval waarin een man kinderen wil hebben. Veel hangt ook af van de vrouw – wederzijds begrip, respectvolle houding en het vermogen om niet op het probleem te focussen helpt bij het leggen van seksuele contacten. Maar het tegenovergestelde gedrag kan leiden tot een verslechtering van de situatie en de ontwikkeling van het onvermogen om volledige geslachtsgemeenschap te hebben..

Hoe u uzelf kunt beschermen tegen erectiestoornissen?

Het belangrijkste voor het handhaven van de seksuele gezondheid van mannen is het vermogen om kalm in verband te brengen met mogelijke seksuele mislukkingen. Je moet ze niet ter harte nemen, het is beter om het een tijdje te vergeten en later, zonder zorgen en verontrustende gedachten, het opnieuw te proberen. Dit is de belangrijkste preventie van erectieproblemen. Natuurlijk is de houding van de partner niet minder belangrijk. In de aanwezigheid van psychische problemen en uitgesproken erectieproblemen, is het beter om het bezoek aan een competente seksuoloog niet uit te stellen. Als u ziekten van het genitale gebied heeft, raadpleeg dan een uroloog of androloog over het effect van de ziekte op een erectie. En zorg ervoor dat u een specialist raadpleegt als een erectie lange tijd afwezig is, niet alleen bij het proberen om geslachtsgemeenschap te hebben, maar ook bij het masturberen en bij het wakker worden..

Op basis van algemene aanbevelingen raden experts aan om een ​​actieve levensstijl te onthouden. Regelmatige beweging activeert de bloedstroom en helpt vaataandoeningen te voorkomen. Goede voeding, bloeddruk en cholesterolcontrole zijn ook erg belangrijk. Natuurlijk veroorzaken roken, alcohol en drugs de ontwikkeling van erectiestoornissen..

Regelmatig seksleven zonder langdurige perioden van onthouding en seksuele excessen is een uitstekend middel om erectiestoornissen te voorkomen. Maar vergeet niet dat artsen adviseren om af te zien van te lange geslachtsgemeenschap – meer dan 4 uur achter elkaar. Zelfs als het u niet veel moeite kost, is het gevaarlijk voor het holle weefsel van de penis, er bestaat een risico op verharding.

Wat te doen als ik een erectiestoornis heb?

Kalmeer allereerst en analyseer de mogelijke oorzaken. Als het om vermoeidheid en zware werkdruk gaat, moet u aan rust denken en uw levensstijl heroverwegen. En het is het beste om de verlegenheid te laten vallen en een arts te raadplegen om de oorzaken van de ziekte op te helderen. Als erectiestoornissen psychogeen van aard zijn, omvat de behandeling onder meer overleg met een psychotherapeut en fysiotherapeutische technieken. Idealiter zou de behandeling moeten worden uitgevoerd door een seksuoloog – een psychiater die gespecialiseerd is in de behandeling van psychoseksuele stoornissen.

Behandeling van erectiestoornissen veroorzaakt door andere ziekten (diabetes mellitus, aandoeningen van het cardiovasculaire systeem, enz.) Begint met hun correctie.

Tijdens een competente behandeling is het niet altijd mogelijk om een ​​erectie volledig op hetzelfde niveau te herstellen. In de meeste gevallen wordt een erectie echter hersteld op een niveau dat voldoende is voor geslachtsgemeenschap..

Er zijn verschillende specifieke behandelingen voor erectiestoornissen die alleen op individuele basis door een arts worden voorgeschreven, bijvoorbeeld behandeling met lokale negatieve druk. Hiervoor wordt een speciaal apparaat gebruikt, in het reservoir waarvan er onderdruk is. En deze druk leidt tot het verschijnen van een erectie, voldoende voor één geslachtsgemeenschap. Deze methode is pijnloos en kan onafhankelijk en thuis worden gedaan. Maar het gebruik van zo’n apparaat is niet voor iedereen geschikt, er zijn een aantal contra-indicaties en deze moeten met een arts worden opgehelderd..

Medicinale injecties in de penis worden ook vlak voor geslachtsgemeenschap gebruikt (intracaverneuze injecties). Met deze methode kunt u een stabiele erectie krijgen, maar alleen een arts mag een medicijn kiezen en de mogelijkheid van het gebruik van de techniek evalueren. Maar deze methode is onhandig om te gebruiken – niet elke man heeft genoeg wilskracht om in zijn eigen penis te injecteren. Bovendien kunnen injecties niet vaker dan één keer per week worden uitgevoerd en zijn ze beladen met een groot aantal complicaties, waaronder verharding van het penisweefsel..

Intra-urethrale zetpillen zijn analoog in werking – ze worden 20 minuten vóór geslachtsgemeenschap in de urethra toegediend. In de regel wordt gedurende ongeveer 1 uur een erectie gegeven. De belangrijkste nadelen van de methode zijn het ongemak van het gebruik en de hoge kosten van medicijnen. Tegelijkertijd is de efficiëntie meestal hoog..

In extreme gevallen wordt een chirurgische behandeling uitgevoerd – endoprothetica en chirurgisch herstel van de bloedstroom naar de corpora cavernosa van de penis.

Medicamenteuze therapie wordt alleen in individuele gevallen voorgeschreven, afhankelijk van de indicaties. Afhankelijk van de oorzaak van de aandoeningen worden aanvullende medicijnen voorgeschreven die de algemene tonus van het lichaam verhogen en de bloedcirculatie in de bloedvaten van de penis activeren. Tincturen van tonische planten zijn nuttig – ginseng, eleutherococcus, gouden wortel; gewei voorbereidingen.

Het wordt niet aanbevolen om de middelen te misbruiken om op korte termijn een erectie te krijgen. Hun doeltreffendheid laat, ondanks de populaire overtuiging, vaak te wensen over. En ze hebben geen effect op de oorzaak van erectiestoornissen..

Het is veel handiger om een ​​langdurige en geplande strijd tegen erectiestoornissen te voeren. Een gezonde levensstijl, voldoende lichaamsbeweging, goede voeding en een rustige houding ten opzichte van het probleem helpen het probleem op te lossen.

In aanwezigheid van bijkomende ziekten van de geslachtsorganen is gelijktijdige behandeling door een uroloog vereist. Als de oorzaken van erectiestoornissen in andere pathologieën liggen, moet de behandeling beginnen met hun correctie. Dus bij diabetes mellitus en cardiovasculaire pathologieën is een veel voorkomend gevolg een schending van het vermogen om rechtop te staan. Ziekten van de mannelijke geslachtsklieren en trauma aan de uitwendige geslachtsorganen kunnen ook leiden tot erectiestoornissen..

In de meeste gevallen is erectiestoornis van voorbijgaande aard en geneesbaar, het is belangrijk om de oorzaak correct te identificeren en de aanbevelingen van de individuele arts op te volgen.

Erectiestoornissen hebben, in tegenstelling tot veel andere ziekten en aandoeningen, een specifiek kenmerk: het verdwijnt soms vanzelf. Zo’n spontane en spontane “genezing” komt vaker voor bij kortdurende erectieproblemen – minder dan drie jaar. Deskundigen zijn van mening dat dit te wijten kan zijn aan een afname van het stressniveau van een man. Maar toch wordt aanbevolen om tijdig een arts te raadplegen om ernstige problemen met de mannelijke gezondheid uit te sluiten en deze zo snel mogelijk terug te sturen..