Posted By Alexa Brianna Posted On

Besloten om te settelen? Hoe je geen tijd verspilt aan wilde seks met hopeloze schoonheden

Inhoud

Het is een bekend iets: je besloot je te settelen en de vrouw van je dromen te vinden. En alles past bij je in haar, maar je wilt toch garanties dat ze dezelfde is, de bewaarder van de haard, of ze zal in ieder geval niet veranderen.

Mannen vertrouwen meestal op gezond verstand en collectieve ervaring voor kwesties van seksuele compatibiliteit en huwelijksgeluk. “Zou het niet beter zijn om eerst nuchter te worden?”, “Weet ze hoe ze kamagra jelly augurk moet koken?” en “Yadrenbrood, is ze zo zonder make-up?!” – dit zijn natuurlijk allemaal buitengewoon belangrijke vragen die u uzelf moet stellen voordat u besluit te trouwen, te verhuizen of seks met andere vrouwen te weigeren. Maar, zoals de wetenschap beweert, zijn de gebruikelijke beoordelingscriteria vaak niet voldoende. Wist u dat anticonceptiepillen uw evolutionaire mechanismen voor het evalueren van een partner kunnen verstoren? Dat het timbre van de stem de neiging tot overspel kan verspreiden? Dat de seksuele bevrediging van een vrouw te maken heeft met angst en depressie?

Ondertussen heeft de wetenschap dit allemaal lang geleden ontdekt en kan daarom de uitkomst van bijna elke relatie voorspellen. Je mag het onderzoek van wetenschappers misschien niet serieus nemen, maar het is beter om met hen kennis te maken, als je over een paar jaar geen brieven naar de redactie wilt sturen met de woorden: ‘Maar je had een artikel met foto’s van Taarten voor het vieren van een scheiding … Waar kun je deze bestellen? Ik heb het echt nodig!” Trouwens, aangezien de toespraak al is begonnen, zullen we van tevoren antwoorden: helaas, deze taarten worden alleen gemaakt door één banketbakker ter wereld – Fay Millar. Ze woont in de VS. Laten we het niet hebben over droevige dingen. Misschien ga je nog niet scheiden …

Wat staat je te wachten

Dit is een uiterst belangrijke tabel waar we later naar zullen verwijzen. Het laat zien hoe vaak (gemiddeld) paren die langdurige monogame relaties hebben of getrouwd zijn, seks hebben..

1-3e jaar – 10,8 keer per maand.
4e – 6e jaar – 7,5 keer per maand.
7-9 jaar – 6,3 keer per maand.
10-12 jaar – 5,1 keer per maand.

De koppels gaan misschien langer mee, maar de onderzoeksinteresse van het wetenschappelijke tijdschrift Sex and Family Therapy, dat deze gegevens publiceerde, lijkt na twaalf jaar te zijn uitgestorven..

Ruik naar de uitverkorenen

Volgens psycholoog Rachel Hertz, auteur van The Scent of Desire (we lazen het per ongeluk en verwarren het met een roddelbladroman), een veel voorkomende oorzaak van kou die vrouwen in gezinstherapie-sessies noemen, is geur. Een “veranderde” of “verveelde” geur. Bij het opsommen van de zonden van de man beginnen vrouwen er natuurlijk zelden mee..

Ze zeggen dat de partner lui in bed ligt, zich niet meer ontwikkelt, of met iemand heeft geslapen. Maar dit wordt vaak toegevoegd (zo vaak dat het niet langer kan worden genegeerd): “Zelfs zijn geur maakt me woedend! Ik kan niet met hem in dezelfde kamer zijn. ‘ U denkt dat dit een gevolg is van onverenigbaarheid, en Herz beweert dat dit de reden is.

In haar boek verwijst ze naar het beroemde experiment van Karl Wedekind – je hebt er misschien al van gehoord. Een bioloog van de Universiteit van Lausanne dwong de mannelijke proefpersonen twee dagen hetzelfde T-shirt te dragen. Vervolgens werden 44 T-shirts, verzameld en verpakt in luchtdichte containers, door 49 vrouwen gesnoven om de “meest sexy geur” ​​vast te stellen..

Om de deelnemers aan het experiment niet te choqueren met hoe mannen eigenlijk ruiken, gaf Wedekind zijn afdelingen natuurlijk zeep en deodorants – zij het zonder enige geur. Wat werd ontdekt als resultaat van het experiment?

Er was een duidelijke genetische basis in hoe vrouwen verliefd werden op specifieke geuren. Wedekind is erin geslaagd de genenfamilie te identificeren die verantwoordelijk is voor seks en de “chemie” van relaties! Het bleek het belangrijkste histocompatibiliteitscomplex te zijn (MHC in het Engels) – honderd genen die verantwoordelijk zijn voor het herkennen van virussen en pathogenen en, in het algemeen, de werking van het immuunsysteem.

Wedekinds ervaring is dubbel gecontroleerd, zoals gebruikelijk is in de wetenschappelijke gemeenschap. Maar evolutiebioloog Martha McClintock van de Universiteit van Chicago en Christine Garver-Apgar van de Universiteit van New Mexico zijn tot dezelfde conclusie gekomen: als de genen in de MHC te veel op elkaar lijken in partners, eindigt dat meestal in seksuele frustratie, gezeur en Uitmaken. “Als de genen meer dan vijftig procent vergelijkbaar zijn”, legt Garver-Apgar uit, “verdubbelt dit de kans dat een vrouw op de zij slaapt, vaak zonder zelfs maar te beseffen waarom ze haar man bedriegt.”.

Hoe het werkt? MHC, zoals we al zeiden, is verantwoordelijk voor het immuunsysteem. Als de genen van de ouders te veel op elkaar lijken, zullen ze ongezonde, ziekteresistente nakomelingen voortbrengen. Verrassend genoeg heeft de natuur in ons een mechanisme ingebouwd om een ​​dergelijk gevaar te herkennen. “Dit systeem is niet defect en kan niet voor de gek gehouden worden”, zegt McClintock. – Aangezien er een groot aantal combinaties van honderd genen zijn, hangt deze compatibiliteit van immuniteiten niet af van ras, uiterlijk, persoonlijke kwaliteiten. Trouwens, er is geen Brad Pitt in de wereld van geuren. Iedereen zal iemand leuk vinden “.

Hoe moet je een vrouw precies ruiken om te begrijpen dat zij het is? “Ik zou expres niet de moeite nemen”, lacht een andere evolutionaire wetenschapper, Jeffrey Miller van de Universiteit van New Mexico. “Kussen en voorspel zijn door de mens uitgevonden om genetische compatibiliteit te kunnen identificeren.”.

Tijdens de jacht- en verzameltijden kon je je partner al vanaf een paar passen ruiken (vooral als je met een stel knuppels vanaf de loefzijde naar haar toe sloop). Hoe meer hygiëne zich ontwikkelde, hoe korter de afstand die nodig was om te snuffelen. “Het is niet hetzelfde als meteen een goede biefstuk ruiken als je een restaurant binnenloopt”, merkt Millers collega Randy Thornhill op. En hij beveelt een paar speciale plaatsen op het lichaam van de vrouw aan: het decolleté van de borst en de huid achter in de nek.

Omdat je de losse partners nog steeds niet opzettelijk van de uitverkorene kunt scheiden, is de conclusie van dit alles eenvoudig: meer preludes en meer aandacht voor het sluimerende gevoel dat ‘ze niet zo is’. Chemie bestaat – bewezen door de wetenschap.

Overigens, voordat we het onderwerp geuren afsluiten, kijk eens naar een andere studie die door Rachel Hertz wordt aangehaald. Het bleek dat vrouwen die orale anticonceptiva gebruiken, op de een of andere manier hun MHC-herkenningsmechanisme om zeep helpen. Uw keuze van pillen heeft geen invloed op uw keuze, maar als uw partner ze heeft ingeslikt toen u met daten begon, bestaat het risico dat ze, nadat ze gestopt is met het nemen, koud tegen u kan worden om redenen die haar niet duidelijk zijn. “Het meest aanstootgevende is dat dit vaak gebeurt als een stel op het punt staat een kind te krijgen”, besluit Herz.