Posted By Alexa Brianna Posted On

5 kleuren jaloezie

Is jaloers – betekent dat hij liefheeft? Een zeer twijfelachtige waarheid! Jaloezie heeft vaak niets met liefde te maken. Maar het wordt altijd geassocieerd met seks. Jaloezie is een erotisch gevoel. En veelkleurig als afgunst.

Een man die met vervaagde, als versleten trekken naar de redactie kwam, stelde zich voor: "Ik ben een jaloerse persoon met 20 jaar ervaring! Masha is mijn tweede vrouw. De eerste vluchtte naar de ander. Ik besloot tot een ander huwelijk toen Masha en ik al een dochter hadden. (Is het van mij? Nu denk ik al van niet!) Alles veranderde na de burgerlijke stand: mijn vrouw begon roekeloos te flirten, uitnodigend naar iedereen te glimlachen. Om het aantal redenen voor jaloezie te verminderen, heb ik Masha gedwongen haar baan op te zeggen. Ze helpt me nu op mijn eigen bedrijf. Het lijkt de hele tijd in zicht te zijn, maar op de een of andere manier slaag ik erin om te veranderen".

Dit verhaal werd verteld door een man die zichzelf identificeerde als Ivan. Hij wilde zijn twijfels wegnemen en besloot zijn echtgenote aan een leugendetectortest te onderwerpen. Het meest interessante is dat hij zijn doel heeft bereikt. Maar dit redde me niet van jaloezie. Na een detectorstudie, waaruit bleek dat zijn vrouw volkomen eerlijk tegen hem was, concludeerde hij: ze was er al in geslaagd artsen om te kopen en misleidende resultaten te bestellen.

Dus in hoeverre en diepten kan jaloezie de ziel verscheuren? er bestaat
is er een remedie voor haar? Zoals de praktijk aantoont, lijden niet alleen degenen die jaloers zijn, maar ook de jaloerse zelf.

Soms is jaloezie wit
Laten we voorwaardelijk een geschikte kleur toekennen aan de soorten jaloezie. Net zoals wit alle tonen van het spectrum absorbeert, zo normaal, dat wil zeggen wit, niet pijnlijke jaloezie, wordt geweven uit een heel palet van eigenschappen die vervolgens aanleiding kunnen geven tot psychische aandoeningen: agressiviteit, achterdocht en gevaarlijk gedrag. De paradox van normale jaloezie is dat dit negatieve gevoel waardoor iemand lijdt, ons ten goede wordt gegeven..

Jaloezie heeft veel waarde. Biologisch gezien is het een gezond instinct dat de beste capaciteiten mobiliseert om een ​​concurrent te verslaan om betere nakomelingen te produceren. Sociaal gezien beschermt jaloezie het gezin. Jaloezie wordt psychologisch gerechtvaardigd als een kleine psychoticus, een opschudding die het emotionele leven minder eentonig maakt. Ten slotte komt jaloezie ten goede aan intieme relaties door ze te activeren, op te frissen..

Studies hebben aangetoond dat mannen veel vaker jaloers zijn. Ze plegen soms zelfmoord uit jaloezie. Verraad is een krachtige slag voor het gevoel van eigenwaarde, een gevoel van eigendom, een straf voor de seksuele vermogens van een man. Immers, zoals ze redeneren (en soms terecht!): Een vrouw in bed met haar minnaar is heter. Met haar man wordt ze vaak gehinderd door gewoonte of kuisheid binnen het huwelijk. De hartstocht van een vrouw in de armen van een ander veroorzaakt de echtgenoot ondraaglijke pijn, die erger wordt als hij zelf een minnares had. Hij stelt onbewust het ongeremde gedrag van zijn geheime vriendin gelijk aan een soortgelijk gedrag van zijn vrouw in het bed van een rivaal.

Blauwe jaloezie
Als de zwakke psyche van een jaloerse persoon niet kan omgaan met Othello’s kwellingen, stort de denkbeeldige of echte cuckold in neurose. Hij begint de wereld in één kleur te zien. En zeker niet roze, maar donkerblauw! Moderne kleurenpsychologen associëren dit kleurenschema met verhoogde angst. Hoe kun je een normale jaloerse persoon onderscheiden van een pathologische? Gewone jaloezie versterkt de liefde: de echtgenoot ontdekt in zijn echtgenoot deugden die voorheen weinig werden gewaardeerd. Tegelijkertijd toont het intieme activiteit. Hoewel hij geen verhoogd seksueel verlangen voelt, maar alleen probeert "voorbijgaan" rivaal. Normaal

een jaloerse persoon kalmeert als de vrouw bedrog ontkent of verklaart dat ze per ongeluk heeft bedrogen en niet langer zal zondigen. Een normaal jaloers persoon begint niet eens over denkbeeldig vaderschap te praten (dat wil zeggen, het idee dat kinderen misschien niet van hem komen, komt gewoon niet in me op). En het geeft hoop.

Jaloezie is groen
Helaas ontwikkelt de obsessie zich geleidelijk tot een overgewaardeerde. Jaloezie verandert in groen wanhopig verlangen. De echtgenoot is bijvoorbeeld zalig op de Krim, terwijl hij de vrije moraal van de buren in het pension in acht neemt. Op een nacht, bij het geluid van hartstochtelijk gekreun achter de muur van de kamer, dringt een gok hem door: zijn vrouw rustte tenslotte ook zonder mij! En het is niet bekend wie haar nu thuis bezoekt. De volgende dag, de ongelukkige, die de vakantie niet heeft gelopen, schiet weg, vliegt naar huis en gooit een vreselijk schandaal over zijn vrouw.
Gewoonlijk bloeit het syndroom van overgewaardeerde ideeën op de ruïnes van neurose. In ongeveer twee van de zeven gevallen wordt de interne psychologische verdediging geactiveerd en herstelt de patiënt vanzelf. Hoewel, in de regel, "overgewaardeerd" jaloezie wordt al behandeld met medicijnen.

Jaloezie is rood – verschrikkelijk
Elke waanvoorstelling is al een psychose. Delirium van jaloezie is een erotische vorm van vervolgingswaanzin. Verdenkingen grijpen volledig het bewustzijn, het is onmogelijk om de patiënt te overtuigen. Zijn redenering is vaak absurd. Het is absoluut duidelijk dat iemand onzin praat: in vijf minuten gaf de vrouw zichzelf over aan een medereiziger in een trolleybus, het aantal van haar minnaars groeit als een lawine en bereikt enorme aantallen.
De essentie van delirium is de overtuiging dat de vrouw fundamenteel gemeen is. Ze is in staat tot elke vorm van losbandigheid, tot en met incest. Dat is de rode jaloezie – helder, belachelijk, oncontroleerbaar.

Jaloezie paars
Kleinschalig delier is de meest verraderlijke variant van de ziekte. Een mens gedraagt ​​zich rationeel in alle levenssferen: hij slaagt, leidt, verdedigt een stelling, maar in termen van jaloezie blijkt hij ondoordringbaar te zijn. Paars delirium van jaloezie is erg attent. Het ene denken klampt zich vast aan het andere en vormt een heel systeem van constructies. De vrouw wast in de douche – ze wast de sporen van zonde weg. Heeft ze een compliment gekregen? Haar verdorven uiterlijk roept vertrouwdheid op.
Dit type waanvoorstelling is verborgen en veel moeilijker te behandelen dan acute waanideeën van rode jaloezie. Beide typen kunnen worden afgewisseld, elkaar vervangen. In de regel gaat delirium gepaard met detectiveactiviteit. Een man hoort de telefoongesprekken van zijn vrouw, voert onderzoeksexperimenten uit, herhaalt de route van zijn vrouw naar de markt, naar de winkel met een stopwatch.
Een teken waaraan je het delirium van jaloezie op het alledaagse niveau kunt herkennen, is ondervraging met verslaving. Deze held, met wie we ons gesprek begonnen, voerde dergelijke ondervragingen gedurende vele maanden bijna elke nacht methodisch uit. Toen hij ongeveer 12 was, sleepte hij zijn vrouw de keuken in, zette haar op een stoel, richtte het licht in haar gezicht en viel hem lastig met vragen die soms niet begrijpelijk konden worden beantwoord.. "Hoe kun je het je veroorloven om seks te hebben? Waar was je geweten??"
Delirium van jaloezie, hoewel een moeilijke test voor de patiënt, maar het bevat een soort element van plezier, masochistisch syndroom. Het wordt vaak geassocieerd met genitale aandoeningen. Hij moet worden behandeld en met de hulp van een sekstherapeut. "Cuckolds" (echt of denkbeeldig) zijn gevaarlijk, omdat ze in staat zijn tot moord, zelfmoord en elke antisociale handeling.

TIPS
Omgaan met een jaloerse persoon

Eerste tip
U kunt een jaloerse persoon onmiddellijk herkennen. Zo niet bij de eerste ontmoeting, dan is een paar dagen communicatie een must. Delirium van jaloezie komt niet uit het niets. De fout zit in de persoonlijkheid zelf. Het is niet moeilijk om een ​​personage te zien dat aanvankelijk vatbaar is voor ziekelijke jaloezie. Belangrijkste kenmerken – "vast zitten" over problemen, kwetsbaarheid, angst voor verandering. Dit is een saaie, egoïstische pedant, met een lage tolerantie voor wanorde: als er iets mis is, wordt het eten niet volgens het recept bereid, verliest hij zijn geduld.
Tweede tip
Als uw man uitzinnig is en het gaat om ondervraging en marteling, wees dan geen gehoorzaam schaap. Deskundigen hebben ontdekt: wanneer vrouwen zich gedragen "onderworpen aan", berustend slagen, beledigingen verdragen, het sadomasochistische gedrag van de echtgenoot vordert. En vreemd genoeg kalmeert de weerstand van de vrouw de patiënt.

Derde tip
Geef nooit toe verraad te hebben, ook al was er iets! Leer de vragen van de kwelgeest te beantwoorden, zelfs de wildste, om win-win-antwoorden te geven: "Hoe kon ik je bedriegen? Je bent mijn enige echte. "

Vierde tip
Houd in gedachten: jaloezie is een familieziekte. In zekere zin is het delirium van jaloezie besmettelijk – de stressvloeistoffen verspreiden zich naar gezonde mensen, en traumatiseren vooral de psyche van het kind als kinderen zich bewust zijn van ouderlijke ruzies. Dus op een gegeven moment moet je kiezen: ofwel – een jaloers persoon, of – kinderen.

Vijfde tip
Als uw man niet pathologisch maar toch jaloers is, weerleg dan zijn wantrouwen met uw wijsheid. Gedraag je om jaloezie te verminderen. Zorg voor een ijzersterk alibi voor alle gelegenheden. Blijf niet hangen bij kleinigheden. Als je niet op schema loopt, bel dan! Verdwijn niet zonder uw coördinaten aan uw echtgenoot over te laten. Heb medelijden met de jaloerse persoon, heb medelijden met hem. Net zoals het onethisch is een echtgenoot te schande te maken voor seksuele zwakheid, die niet van hem afhankelijk is, kan men hem jaloezie niet verwijten. Jaloezie moet met zorg worden behandeld.